Ecorridors wint eerste prijs City Challenge Lelystad

Donkergroen heeft met het concept 'slim beheren is het nieuwe ontwikkelen' de eerste prijs behaald in de De City Challenge Lelystad. Deze City Challenge is een (landelijke) prijsvraag die door de gemeente Lelystad is uitgeschreven. Studenten, inwoners van Lelystad en andere geïnteresseerden werden uitgedaagd om met een onderscheidend idee te komen hoe in de toekomst de Lelystadse parken, plantsoenen, wegen, straten en pleinen met minder geld, maar met minimaal dezelfde kwaliteit onderhouden kunnen worden.

Het concept 'slim beheren is het nieuwe ontwikkelen' heeft betrekking op Ecorridors, een uniek concept van Donkergroen, gebaseerd op snelgroeiende, behaarde planten, die fijnstof en CO2 afvangen.

Uit de in totaal 88 inzendingen heeft de jury drie winnaars geselecteerd die achtereenvolgens de eerste, tweede en derde prijs in de wacht hebben gesleept. De prijswinnaars hebben het beste gescoord op de vijf gestelde criteria (verwachte financiële impact, verwachte kwaliteitsimpact, draagvlak, technische haalbaarheid en originaliteit).

Tijdens de prijsuitreiking op 20 mei heeft wethouder John van den Heuvel de winnaars in het zonnetje gezet. De gemeente gaat de ingezonden ideeën verder uitwerken en betrekken bij de uitvoering van het beheer en onderhoud van de openbare ruimte.
Prijswinnaars

Adres

Postbus 145
8600 AC SNEEK

Maak een afspraak

Telefoon: (0515) 41 73 25
E-mail: info@ecorridors.nl

U kunt ons hier vinden

Routebeschrijving