Kom en beleef het feest in de kas

Op zaterdag 1 en zondag 2 april 2017 vindt de 40e editie van Kom in de Kas plaats. Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse Glastuinbouw. Honderden gastvrije groente-, bloemen- en plantenkwekers openen dit weekend hun deuren van de kas voor jou. In meerdere regio’s verspreid over Nederland kun je gaan kijken wat er allemaal gebeurt in die glazen kassen.

Maatschappelijke bijdrage en biodiversiteit
Zoals algemeen bekend heeft ‘groen’ in met name stedelijke gebieden een directe invloed op de leefomgevingkwaliteiten. Een groene omgeving is niet alleen een aangenamere omgeving om van te genieten en om in te wonen en te recreëren, maar groen is ook functioneel, het reduceert hitte in de stad, haalt CO2, fijnstof en stikstof uit de lucht en levert biomassa op. De Ecorridors klimaatadaptieve beplanting zijn geschikt voor ieder landschapstype en/of grondsoort. Daarnaast zorgt deze flexibiliteit in plantenkeuze voor biodiversiteit. De planten zijn namelijk aantrekkelijk verschillende insecten en diersoorten, zoals vogels, bijen en vlinders.

Samen met Ecorridors
Heeft u wel eens stil gestaan bij wat groen oplevert? Ecorridors is een organisatie van groendenkers, die met de beste groeningenieurs nieuwe groenconcepten hebben ontwikkeld. Onze groenconcepten houden wél rekening met hittestress, waterbuffering, flora en fauna, biodiversiteit en luchtzuivering. Daarbij rekening houdend met de omgeving, groene doelstellingen, maar ook met de kosten. Wat ons betreft is de toekomst al begonnen en is er geen weg meer terug. De maatwerkteams van Ecorridors werken landelijk bij de ontwikkeling van projecten. Lees meer

Altijd al een kas van binnen willen zien?
Dat kan op 1 en 2 april bij de 40ste editie van Kom in de Kas. Kijk op de website van Kom in de Kas voor een bedrijf in de buurt óf maak gebruik van de Kom in de Kas app.

Alvast een kijkje vooruit nemen?
Bekijk de virtuele Kom in de Kas 360 graden.

Adres

Postbus 145
8600 AC SNEEK

Maak een afspraak

Telefoon: (0515) 41 73 25
E-mail: info@ecorridors.nl

U kunt ons hier vinden

Routebeschrijving